Engelsk text.

 

 

Välkommen!
Detta är en kort presentation visande några program (Pc, Android) och pdf-dokument skapade av Jan Lindström. Programmen är fria att använda, om du följer deras licens.

 

Bortsett från Pdf-dokument, så laddas filerna beskrivna här, ned från Koofr.net (se länkar nedan). När du klickat på en länk så ser du en lista med filer. Markera i rutan framför en eller flera och tryck på Download.

 

PC

PC-programmen finns i Windows (32-bitars) - och Linux (både 32 och 64)- versioner. 32-bitars program kan normalt köras på 64-system. Linux finns i många varianter och i allt fler av dess 64-system, ingår inte möjligheten att köra 32-program utan uppdatering. Eftersom mina program för Linux skickas med båda varianterna, är det knappast något problem här. 64-bitars versioner fungerar aldrig på 32-bitars system. Filerna skickas komprimerade i antingen zip- eller tar.gz-format. Programmen behöver inte installeras och har små krav på systemen. Windows-versionerna kan köras på andra plattformar (Linux, Mac OS X, BSD och Solaris), med hjälp av Wine.

 

ANDROID

HULTABY och 3DSVARV finns även som Android-appar. De är för nuvarande inte publicerade (utlagt på någon marknad).  Var absolut säker på att du vet vad det innebär. Du hittar lätt information om sideloading, unknown sources och independent app stores på nätet. Från Android 8.0 kan man ladda ned enstaka filer som inte kommer från Play Store.  Känner du dig osäker , använd om möjligt dator-versionerna istället.

Apparna har ingen åtkomst till ditt övriga system, och kopplar inte upp sig mot nätet. Skall fungera med Android >=4.1.

 

Trycksvarvning historia teknik

afTRYCK version2

Trycksvarvning är ett avancerat och spektakulärt hantverk, med anor långt tillbaka i tiden. Programmet afTRYCK, handlar om just trycksvarvning. Det beskriver tekniken, utrustning och historia, på ett förhoppningvis hyfsat sätt.  Läs mera HÄR.

 

Version 2 är helt omskriven i nytt språk, stil och format. afTRYCK finns även som PDF-dokument, för den som så önskar. Då uppdelat i 2 versioner, en svensk och en engelsk. Det som saknas i dessa är en animation, och givetvis flexibiliteten som finns i mjukvarorna.

 LÄNK TILL NEDLADDNINGAR AV PROGRAM 

Välj där:

*afT2c_Lin.tar.gz för Linux

*afT2c_Win32.zip för Windows

afTRYCK PDF-Svensk (direkt länk)

afTRYCK PDF-Engelsk (direkt länk)

 

Trycksvarvning Trycksvarv 3d

3DSVARV

Bild-baserat program som tar en sväng runt en trycksvarv i 3d-miljö. Kan ses som ett komplement till afTRYCK. Den text som finns inkluderad, är både på svenska och engelska.

LÄNK TILL NEDLADDNINGAR

Välj där:

*3dSvarvL2.tar.gz för Linux

*3dSvarvW2.zip för Windows

*3DSVARV-4.apk för Android (Obs! var noga med att läsa avdelningen om Android ovan)

 

Historia Frågesport år spel program

ANNO-F version2

Anno-F är en frågesport om historia och årtal. Mera exakt om när en händelse inträffade. Frågorna är uppdelade i 4 avdelningar, där frågor ställs på lite olika sätt. Ronderna är 10 till 13 frågor långa. För att få ett så kallat kanon-resultat, så behövs i ronderna med 10 frågor, alla rätt. I den avdelningen som har 13 frågor gäller en viss procentsats.


Du kan läsa lite mera om ANNO-F HÄR. Det här är ett program med enbart svensk text.

LÄNK TILL NEDLADDNINGAR

Välj där:

AnnoF2_lin.tar.gz för Linux

AnnoF2_Win.zip för Windows

 

 

Hultaby borg slott ruin 3D Vetlanda

HULTABY version2

Hultaby visar i 3D hur Hultaby borg eller residens (ofta numera kallat för slott), kan ha sett ut någon gång på 1300-talet. Idag är det en ruin strax utanför Vetlanda, Småland. Läs mera HÄR. Programmet finns  till Linux, Windows och Android.

LÄNK TILL NEDLADDNINGAR

Välj där:

*Hultaby2_Lin.tar.gz för Linux

*Hultaby2_Win.zip för Windows

*Hultaby2.apk för Android (Obs! var noga med att läsa avdelningen om Android ovan)

 

SE-AEA Autogiro Cierva C30 3D

SE-AEA

Är ett program om en autogiro modell Cierva C30. Det innehåller 2D- och 3D-bilder, samt med text på både svenska o engelska. Läs mera HÄR. Det finns till PC (Linux och Windows). En Android-version kommer eventuellt
senare.

LÄNK TILL NEDLADDNINGAR

Välj där:

*Se-Aea_Lin.tar.gz för Linux

*Se-Aea_Win.zip för Windows


Svenska tennstämplar Småländska mästare

MÄRKE OCH MÄSTARE (PDF)

Beskriver historien bakom det svenska systemet med stämpling av tenn. Dessutom listas mästare från skråtidens Småland.  Finns även i en version med engelsk text.

Länkar:

MochM.pdf (Svensk text)

MandM.pdf (Engelsk text)